Werkzaamheden Haadstrjitte, Feanwâlden

FEANWâLDEN - Maandag 11 aug ging de schop in de grond in de straat ‘De Haven’ in Feanwâlden. Wethouder Roelof Bos deed om 12.00 uur de aftrap van de werkzaamheden.  De herinrichting van De Haven maakt deel uit van een complete herinrichting van De Haadstrjitte en omgeving.

Klik op de link voor een fotoverslag van de officiële start van de werkzaamheden.www.rtvnof.nl/start-herinrichting-centrum-feanwalden/

Als voorbereiding op de herinrichting werd de Hubo op de Koemarkt al eerder gesloopt. In het dorpscentrum van Feanwâlden wordt een nieuw straatbeeld volgens de principes van Dielde Romte* gecreëerd en gedeeltelijk een nieuw rioolstelsel aangelegd.

De gemeente Dantumadiel heeft het werk uitbesteed aan Aannemingsmaatschappij Daniël Pijnacker b.v. uit Kollum. Het werk is opgedeeld in zes verschillende fasen om te voorkomen dat de werkzaamheden voor veel overlast gaan zorgen. De communicatie richting bewoners wordt verzorgd door Daniël Pijnacker b.v.

De herinrichting van de Haadstrjitte en omgeving is één van de projecten onder Feanwâlden Foarút. Feanwâlden Foarút is de paraplu voor verschillende deelprojecten die allemaal tot doel hebben om de leefbaarheid van Feanwâlden te vergroten. De komende jaren wordt uitvoering gegeven aan de diverse projecten. De revitalisering van De Swette is het eerste project wat gerealiseerd werd. Naast dit project zijn er ook plannen voor het stationsgebied, de Koemarkt en het MFC en zal een uitbreidingsplan (De Bosk) worden gerealiseerd.
Volg de projecten van Feanwâlden Foarút op www.facebook.com/feanwaldenfoarut
 
Informatie omtrent fase 1a en 1b (de Haven en de Lysterstrjitte) is hier te vinden: uploads/userfiles/Brieven fases 1a en 1b.pdf
 
 
 

 

Laatste nieuws
Donderdag 15 Juni 2017
Sjouke Henstra viert 25 jarig dienstverband
lees verder
Woensdag 15 Februari 2017
Nieuwe bedrijfswagens
lees verder
Projecten
Spoedig verloop Reconstructie Metslawier
Woensdag 24 Juni 2015
lees verder
Verbeterdebouw.nl
Woensdag 24 Juni 2015
lees verder
Fasering Reconstructie Metslawier
Woensdag 10 Juni 2015
lees verder
Start werkzaamheden Metslawier
Woensdag 10 Juni 2015
lees verder