Koploper in Duurzaam Ondernemen

Afgelopen maandag 6 oktober hebben negen bedrijven en instellingen uit Kollumerland de deelnemersovereenkomst ‘Koploperproject Duurzaam Ondernemen Kollumerland c.a.’ ondertekend. In totaal doen twaalf deelnemers uit deze gemeente mee aan dit project. 
De enthousiaste deelnemers gaan de komende acht maanden aan de slag met het verduurzamen van hun organisatie.
 
De avond werd geopend door wethouder Jan Benedictus. De wethouder is blij verrast dat zoveel deelnemers uit Kollumerland c.a. zich als koploper hebben aangemeld. Hij wenst de bedrijven en instellingen veel succes tijdens het traject. “Als jullie organisatie door het Koploperproject efficiënter wordt is dat uiteindelijk ook beter voor de maatschappij. Ik ben nu al nieuwsgierig welke duurzame ideeën en creatieve oplossingen jullie over acht maanden hebben bedacht en wie weet zelfs al ingevoerd”, aldus de wethouder.
De nieuwe koplopers zijn vervolgens verder geïnformeerd over het vervolg van het project door Age Knol van de Provincie Fryslân en Jaap de Vries van DZYzzion.
 
Twaalf koplopers
Aansluitend was het de beurt aan de bedrijven en instellingen zelf. De koplopers uit Kollumerland c.a. stelden zich voor. De reden van deelname aan het Koploperproject is divers. Zo hoopt de één ideeën op te doen. Daniël Pijnacker geeft concreet aan dat tegenwoordig Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een vereiste is bij de aanbesteding. Aansluitend ondertekenden ze de Deelnemersovereenkomst Koploperproject Duurzaam Ondernemen in de gemeente Kollumerland c.a..
 
 
 
V.l.n.r. 1e rij Theo Mulder (Mulder Agro, Kollumerzwaag), Germ Hoekstra (Assurantie- en Administratiekantoor Hoekstra, Kollum), Jessica v.d. Heiden (Taxi Noordoost Friesland, Kollumerzwaag), Hein Adema (Bouwbedrijf D. Adema, Westergeest), Aukje Boersma en Wijnand Fijnvandraat (PTH Groep, Kollumerzwaag), Sjouke Henstra (Aannemingsmaatschappij Daniël Pijnacker, Kollum)
2e rij Rob Meijer (Jachthaven Lunegat, Dockumer Nieuwe Zijlen), Annie Boekholt (R.T. den Hartog, Kollum), Daniël Pijnacker (Aannemingsmaatschappij Daniël Pijnacker, Kollum), Rik Mulder (Mulder Agro, Kollum), Seije v.d. Ploeg (Autobedrijf van der Ploeg te Kollumerzwaag).
 
 
Koploperproject
Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in een periode van acht maanden duurzamer te ondernemen. Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten. Per gemeente wordt een Koplopergroep gevormd. Bereikte resultaten van de koplopers in Fryslân zijn te vinden op de website www.goodstartfriesland.nl.  
De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân dat met elkaar samenwerkt en een positieve impuls geeft aan een gezonde en duurzame economie. Dit initiatief wordt mede ondersteund door de provincie Fryslân.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over het koploperproject kunt u kijken op www.koploperproject.nl
 
Laatste nieuws
Donderdag 15 Juni 2017
Sjouke Henstra viert 25 jarig dienstverband
lees verder
Woensdag 15 Februari 2017
Nieuwe bedrijfswagens
lees verder
Projecten
Spoedig verloop Reconstructie Metslawier
Woensdag 24 Juni 2015
lees verder
Verbeterdebouw.nl
Woensdag 24 Juni 2015
lees verder
Fasering Reconstructie Metslawier
Woensdag 10 Juni 2015
lees verder
Start werkzaamheden Metslawier
Woensdag 10 Juni 2015
lees verder